7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

500 g cebuli
200 g mąki
1 l oleju

Przygotowanie:

Cebule obrać, opłukać, pokroić w plasterki. Podzielić na pierścienie (krążki) naciskając kciukiem środek plasterka. Wsypać mąkę do dużego naczynia, włożyć cebulę, delikatnie wymieszać uważając, by nie przerywać pierścieni.

Panierowane pierścienie wkładać porcjami do metalowego koszyczka. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na zloty kolor.

Wskazówki i uwagi:

Cebule można również smażyć w cieście naleśnikowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Sorel
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażone panierowane krążki cebuli (ovo-wege)
Cebule na sposób francuski (smażone panierowane krążki) (lakto-wege)
Krążki cebuli w kożuszku - smażone w cieście z czosnkiem (bez ograniczeń)
Smażone krążki cebulowe (lakto-wege)
Smażone cebulowe krążki curry (wegańska)
Sałatka: smażony boczniak z krążkami cebuli i pomidorami (wegańska)
Krążki cebulowe! (bez ograniczeń)
Krążki selera z piekarnika (wegańska)
Krążki z cukinii z serem i orzechami (lakto-wege)
Krążki selera w panierce z serem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas