7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

4-5 cebul
1 litr bulionu
4 kromki pieczywa tostowego lub bagietki (lub innego pieczywa)
40 g sera żółtego w plasterkach
olej
oregano

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić w cienkie talarki, usmażyć na 4 łyżeczkach oleju. Zalać bulionem i gotować 5 minut.

W 4 żaroodpornych talerzach ułożyć tosty i plasterki sera, wlać zupę, posypać oregano i zapiekać w gorącym piekarniku 15 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Tabele kaloryczne" - wydanie specjalne nr 2(6)/98 Super Linii - miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege)
Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege)
Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Szparagi zapiekane pod żółtym serem (bez ograniczeń)
Zupa cebulowa gotowana lub zapiekana (lakto-wege)
Francuska zupa cebulowa, zapiekana (bez ograniczeń)
Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege)
Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Marchew zapiekana z ziemniakami pod żółtym serem (lakto-wege)
Mamałyga z bryndzą zapiekana pod żółtym serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas