7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Puree z brokułów

Zamiast puree ziemniaczanego. Pycha! I pięknie - znaczy kolorowo - wygląda na talerzu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

brokuły
rosół (bulion warzywny)
masło lub oliwa lub olej
pieprz
ew. ziemniaki

Przygotowanie:

Ja ostatnio pasjami przerabiam brokuły na puree. Najpierw gotuję je z dziesięć minut w cienkim rosole, potem mielę malakserem. Do smaku masło (może być też oliwa lub olej) i pieprz.

Czasem dodaję ugotowane ziemniaki. Jest wtedy bardziej zwarte.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-04-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Michal Kowalewski
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Fantastycznie brzmi! Jeszcze nie próbowałam, ale zrobię to jutro. Lekarz zalecił mi dietę niełączenia białek ze skrobią, a jako że jestem mięsożerna, zastanawiałam się, czym zastąpić standardowe ziemniaczki "do kotleta". Dzięki za przepis!:)
~Olala 2004-09-05 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brokuł z porem (wegańska)
Puree ziemniaczane (lakto-wege)
Puree z soczewicy (wegańska)
Zapiekanka z kalafiora i/lub brokułów (lakto-wege)
zapiekanka z kalafiora i brokułów (bez ograniczeń)
Sałatka z brokułów i oscypka (bez ograniczeń)
Sałatka z brokułów z winegretem (wegańska)
Gorący talerz brokułów (wegańska)
Zupa krem z brokułów (wegańska)
Delikatny pasztet z brokułów (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas