7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chrzanowa sałatka z makaronem, podsmażaną papryką i wędzonym tofu

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

300 g makaronu
sól
2 zielone i 2 czerwone papryki
2 łyżki oleju do smażenia
200g wędzonego tofu
ew. zioła
kilka kropli octu ryżowego
zmielona kolendra (nasiona)

500 ml śmietanki sojowej (np. Provamel)
trochę startego chrzanu
szczypiorek do posypania

Przygotowanie:

Ugotować makaron w dużej ilości wody, przelać go zimną wodą i osuszyć. Paprykę pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć w oleju przez ok. 4 min., połączyć z makaronem, pokrojonym w kostkę wędzonym tofu, ziołami, odrobiną oleju słonecznikowego i octem ryżowym. Dodać zmieloną kolendrę.

Aby przygotować sos należy połączyć śmietankę sojową z odrobiną oleju słonecznikowego oraz startym chrzanem. Potrawę posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-04-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka Provamelu
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szaszłyki: cukinia, pieczarki, papryka i tofu wędzone (wegańska)
Cukinia duszona z papryką i wędzonym tofu (wegańska)
Sałatka z tofu wędzonym i pomidorami na ciepło (lakto-wege)
Sałatka z puszek z tofu wędzonym, orzechami i rodzynkami (ovo-wege)
Sałatka z roszponki z wędzonym tofu i orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka gyros z wędzonym tofu i majonezem ziemniaczanym (wegańska)
Wegański bigosik z białej kapusty z papryką i wędzonym tofu (wegańska)
Sałatka ryżowa curry z tofu wędzonym, kiełkami mung i ogórkami (wegańska)
Sałatka z wędzonego twarogu (bez ograniczeń)
Sałatka z brokułem i podsmażanymi pieczarkami na drugie danie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas