7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pomidorowy sos wegetariański z seitanem

Można podawać np. z ryżem basmati lub makaronem.

Średnia ocena: [1.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 łyżka oliwy z oliwek
4 drobno posiekane cebule
2 opakowania seitanu
100 ml odciśniętych pomidorów
1 łyżka przecieru pomidorowego
200 ml śmietanki sojowej (np. Provamel)

Przygotowanie:

Usmażyć cebulę w małej ilości oleju, a na pozostałym oleju usmażyć seitan. Dodać cebulę, pomidory oraz przecier pomidorowy i gotować przez 5 min. Przyprawić do smaku używając pieprzu, soli, zmielonej papryki lub odrobinę kolendry.
Zakończ gotowanie dodając do sosu śmietankę sojową.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-04-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka Provamelu
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kebab wegetariański z sosem pikatnym i żółtym (bez ograniczeń)
Gulasz z seitanem i warzywami (wegańska)
Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Por w sosie pomidorowym (wegańska)
Sos pomidorowo-słonecznikowy (wegańska)
Pomidorowy sos do spaghetti (wegańska)
Fasola w sosie pomidorowym (wegańska)
Soczewica w sosie pomidorowym (wegańska)
Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas