7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Spaghetti cebulowe



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

40 g makaronu spaghetti (waga przed ugotowaniem)
4 cebule dymki
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju do smażenia
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka miodu
1 łyżka przecieru pomidorowego
sól
pieprz

20 g sera pleśniowego do posypania

Przygotowanie:

Makaron ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić na ćwiartki i usmażyć na łyżce oleju wraz ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać ocet winny, miód, przecier pomidorowy i 5 łyżek wody. Zagotować i przyprawić. Posypać rozdrobnionym serem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 3/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

To spaghetti jest super.Ser plesniowy genialnie podkresla smak tego dania.Polecam.
autor anonimowy 2002-08-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Spaghetti cebulowe ze śmietaną (lakto-wege)
Krążki cebulowe! (bez ograniczeń)
Cebulowy hummus (wegańska)
Diabelskie spaghetti [Spaghetti indiavolati] (wegańska)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Lazurowe spaghetti (lakto-wege)
Spaghetti z dynią (wegańska)
Spaghetti Habanero (wegańska)
"Spaghetti" z cukinii (wegańska)
Zupa cebulowa z marchewką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas