7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Cykoria po szwedzku - z puree ziemniaczanym i jajkiem



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

2-3 ziemniaki
przecier pomidorowy
2 cykorie
2 cebule dymki
olej do smażenia
1 jajko
1 szklanka bulionu
sok cytrynowy
sól

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, ugotować w bulionie, dodać przecier pomidorowy i ubić na puree.

Cykorię i cebulę pokroić na ćwiartki i usmażyć na złoto na łyżce oleju. Jajko ugotować na twardo i pokroić w plasterki. Wymieszać składniki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 3/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Puree ziemniaczane (lakto-wege)
Puree ziemniaczane z serem (lakto-wege)
Puree dyniowo-ziemniaczane (wegańska)
Puree ziemniaczane z awokado (wegańska)
Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege)
Dip - puree selerowo-ziemniaczane (wegańska)
Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Pieczeń orzechowa z puree kasztanowym lub ziemniaczanym i szpinakiem (wegańska)
Myszki ziemniaczane białe i rude (z puree) (wegańska)
2 in 1, czyli musztardowe puree (lub kotlety) ziemniaczane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas