7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

Zupa brokułowa mrożona Bonduelle
sól
sos sojowy
2 ząbki czosnku
garść słonecznika
pół garści pestek dyni
makaron razowy
olej zimnotłoczony lub oliwa
natka lub koperek

Przygotowanie:

Postepujemy tak samo, jak przy zupie włoskiej.
Zupę gotujemy w wodzie ok. 15 min. Przyprawiamy solą i sosem sojowym, zmielonymi pestkami, czosnkiem, olejem. Na talerzu podajemy z natką lub koperkiem. Makaron można ugotować osobno lub razem z zupą.

Wskazówki i uwagi:

Nie daję ziół do zupki brokułowej, ponieważ "psują" smak, tylko czosnek i ewentualnie pieprz.
Podobnie postępujemy z zupą kalafiorową mrożoną.
W sezonie najlepiej zastapić mrożónkę świeżymi warzywami.
Nie tylko dla dzieci.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2001-05-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brokułowe "2 w 1" (lakto-wege)
Zupka NAM BO (wegańska)
Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege)
Zupka jarzynowa z brokułami (wegańska)
Zupka jarzynowa z pomidorkiem (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Buraczki na ciepło, zabielane smietaną (lakto-wege)
Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege)
Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana (lakto-wege)
Zupa-krem kalafiorowa zabielana (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas