7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jajko "cocotte" ze śmietaną i szczypiorem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

jajka
masło
śmietana
zielona cebulka (szczypior)
sól
pieprz

Przygotowanie:

Rozbij jajka do małych naczyń do zapiekanek (kokilek) wcześniej wysmarowanych masłem. Wstaw do ciepłego pieca lub do dużego naczynia z gotującą się wodą, ewentualnie duś na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec połóż na każde jajko łyżkę śmietany i trochę zielonej cebulki, posól i popieprz.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 4/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jajko z dziurką (ovo-wege)
Jajko w sosie pietruszkowym (bez ograniczeń)
Smażony kabaczek + jajko (ovo-wege)
Jajko z farszem pieczarkowo-cebulowym (bez ograniczeń)
Jajko sadzone w pomidorach z ziemniakami, kukurydzą i pieczarkami (ovo-wege)
Chrzan w śmietanie (lakto-wege)
Śmietana z tofu (wegańska)
Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW)
Pory duszone w śmietanie (lakto-wege)
Kapusta z jabłkami i śmietaną (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas