7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Wiosenna sałatka z rzodkiewkami, selerem naciowym i fenkułem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

zalewa:
1/4 małej cebuli
kilka ziaren białego pieprzu
liść laurowy
1/4 suszonej papryki chili
szczypta ziół prowansalskich
1/4 małego jabłka
1/4 szkl. czerwonego wina
1/8 octu winnego

sałatka:
kilka liści sałaty
kilka rzodkiewek
gałązka selera naciowego
25 g kopru włoskiego (fenkuła)
50 g czerwonej papryki
25 g sera żółtego
garść rzeżuchy
1 łyżeczka oleju

Przygotowanie:

Obraną cebulę pokroić w kostkę, rozgnieść pieprz, liść laurowy, paprykę chili, zioła prowansalskie. Jabłko pokroić w małe kawałeczki. Całość zalać winem i octem, gotować 5 min., potem przecedzić.

Warzywa umyć, pokroić na małe kawałki, ser pokroić w kostkę. Sałatkę wymieszać, dodać rzeżuchę i olej. Zalewę podać oddzielnie.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 5/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Risotto z fenkułem, cukinią i selerem naciowym (wegańska)
Sałatka makaronowa z selerem naciowym (wegańska)
Chrupiąca sałatka z selerem naciowym (lakto-wege)
Ostra wiosenna sałatka z rzodkiewką, mozarellą i wasabi (bez ograniczeń)
Surówka wiosenna z selera naciowego, cykorii i rukoli z granatem (wegańska)
Sałatka z selera naciowego, pora, tofu, ananasa (wegańska)
Zielona sałatka z selera naciowego, awokado i mięty (wegańska)
Sałatka ziemniaczana z selerem naciowym w sosie z awokado (wegańska)
Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką w sosie majonezowo-smietanowym (bez ograniczeń)
Sałatka wiosenna z jajkami, rzodkiewką i kukurydzą w sosie majonezowo-smietanowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas