7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

50 g jabłka (1/4 średniego jabłka)
100 ml mleka
15 g cukru (płaska łyżka)
5 g mąki ziemniaczanej (1/2 płaskiej łyżki)
1 żółtko
ekstrakt lub aromat waniliowy

Przygotowanie:

Z małej ilości wody i cukru ugotować syrop. Obrane i pokrojone na części jabłko ugotować w syropie.

Z mąki, mleka, żółtka, cukru i ekstraktu waniliowego sporządzić sos waniliowy i polać nim jabłko.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 5/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos waniliowy (bez ograniczeń)
Sos waniliowo-owocowy (ovo-wege)
Gruszki w sosie waniliowym (bez ograniczeń)
Truskawki w sosie waniliowym (wegańska)
Mus kiwi-jabłko (lakto-wege)
Deser: jabłko-borówka (wegańska)
Śniadaniowe jabłko z masłem orzechowym (wegańska)
Surówka zimowa - jabłko + topinambur (wegańska & RAW)
Pascha waniliowa (bez ograniczeń)
Gofry waniliowe (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas