7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Bukiet-budyń z jarzyn

Podawać z sadzonym jajkiem lub chlebem pełnoziarnistym. Warzywa można zmieniać w zależności od sezonu i upodobania. Bukiet z warzyw można przyrządzać w inny sposób: każde warzywo przyrządzać oddzielnie i podawać dekoracyjnie ułożone na talerzu.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

4 marchewki
2 pietruszki
500 g groszku zielonego
200 g fasolki szparagowej
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego

300 g młodych ziemniaków
1 mała główka sałaty
3 łyżki śmietany
sól
pieprz
cukier
natka do posypania

Przygotowanie:

Marchew i pietruszkę pokroić w słupki. Strąki fasoli pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa i groszek włożyć do rondla i dusić na oleju. Podlać niewielką ilością wody i dalej dusić pod przykryciem.

Pod koniec gotowania dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz rozdrobnioną sałatę i przyprawy. Gotować do miękkości. Do gotowej potrawy dodać śmietanę, wymieszać. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Arabski bukiet z warzyw (wegańska)
Bukiet warzyw z pary (wegańska)
Sos 8 jarzyn (wegańska)
Budyń z tapioki (ovo-wege)
Budyń bananowy (bez ograniczeń)
budyń ze szpinaku (bez ograniczeń)
Budyń z kalafiora (bez ograniczeń)
Budyń z jarmużu (bez ograniczeń)
Placuszki z mrożonych jarzyn i pieczarek (ovo-wege)
Zupa ze świeżych ogórków i jarzyn (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas