7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Panierowana cukinia z żółtym serem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

2 nieduże cukinie
sól
2 jajka
4 łyżki pszennych otrąb
oliwa do smażenia
6 łyżek tartego żółtego sera
natka do posypania

Przygotowanie:

Cukinie pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm, posolić, panierować w rozbitym jajku i otrębach. Smażyć na oliwie.

Gdy cukinia zrumieni się z jednej strony, odwrócić i posypać obficie żółtym serem. Pod koniec smażenia przykryć pokrywką. Po usmażeniu ser powinien się stopić.

Przed podaniem posypać natką. Podawać z ryżem, ziemniakami, surówkami, pieczywem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zamiast otrąb użyłam bułki tartej, wyszło fajnie, choć ciężkie (bo smażone i z serem). niezłe zamiast chipsów do piwa ;)
navia 2011-08-20 20:58:14.413

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szybka zupa-krem z cukinii z serem żółtym lub fetą (lakto-wege)
Smażone panierowane plastry cukinii (ovo-wege)
Panierowana cukinia z sosem balsamiczno-miętowym (ovo-wege)
Pasztet z cukinii i sera żółtego (bez ograniczeń)
Kotlety z żółtego sera (ser żółty panierowany) (bez ograniczeń)
Krążki z cukinii z serem i orzechami (lakto-wege)
Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege)
Makaron z żółtym serem i ziołami (lakto-wege)
Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Naleśniki ze szpinakiem pod żółtym serem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas