7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Bakłażany duszone w śmietanie



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

2 bakłażany
sól
cebula
masło
śmietana
szczypiorek do posypania

Przygotowanie:

Bakłażany pokrój w plasterki, posyp grubo solą i odstaw na godzinę, następnie odsącz i osusz dokładnie ściereczką.

W nieprzypalającym garnku obsmaż bakłażany na odrobinie masła z drobno posiekaną cebulą. Polej śmietaną i duś na małym ogniu. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 8/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pory duszone w śmietanie (lakto-wege)
Warzywa duszone ze śmietaną do makaronu (lakto-wege)
Buraki duszone z kminkiem w śmietanie (lakto-wege)
Sos: kurki duszone ze śmietaną i koperkiem (lakto-wege)
Dynia duszona z pomidorami (w śmietanie lub bez) (wegańska)
Bałkańska jarzynka: smażone bakłażany na papryce duszonej z pomidorami (wegańska)
Bakłażany Imam (wegańska)
Bakłażany zapiekane (bez ograniczeń)
Bakłażany faszerowane (wegańska)
Bakłażany z woka (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas