7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Majonez Wiesi z mleka skondensowanego



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 puszka mleka skondensowanego
0,5 szklanki oleju ze słonecznika
sok z cytryny
sól
pieprz
czarna sól (sól jajeczna)

Przygotowanie:

Do miski wlać mleko z puszki i miksować. Dodać olej i miksować. Na końcu dodać sok z cytryny, który ścina mleko, i przyprawy według uznania.

Wskazówki i uwagi:

Czarna sól pochodzi z Ameryki Południowej, ma barwę brudnej soli i pachnie jak jajka, dlatego nazywa się jajeczna, ale nie ma w swym składzie jajek.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2000-07-18 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

majonez z mleka skondensowanego (lakto-wege)
Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego (lakto-wege)
Wafle z masą z mleka skondensowanego i masła (lakto-wege)
Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska)
Majonez z mleka sojowego (z ziemniakiem lub bez) (wegańska)
Majonez z mleka sojowego (z sokiem cytrynowym zamiast octu) (wegańska)
Pokrzywy w majonezie (ovo-wege)
Majonez domowy (ovo-wege)
Majonez tradycyjny (ovo-wege)
Majonez muślinowy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas