7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Racuchy gryczane z roztopionym masłem

Kuchnia rosyjska.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 6 racuchów o średnicy ok. 12 cm

130 g mąki gryczanej
60 g mąki pszennej
15 g drożdży
szczypta cukru
1/8 l mleka
1/8 l śmietany
1 jajko
sól
6 łyżek oleju do smażenia
6 łyżeczek masła

Przygotowanie:

Drożdże wymieszać z cukrem i odrobiną mleka. Resztę mleka połączyć ze śmietaną, lekko podgrzać i dodać do drożdży wraz z żółtkiem. Dodać mąkę gryczaną i pszenną, posolić, ciasto dokładnie wyrobić i odstawić na 40 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Wyrośnięte ciasto wymieszać z pianą z białka. Na patelni usmażyć 6 placków. Przed odwróceniem pokropić roztopionym masłem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nieznane
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Racuchy kukurydziano-gryczane z mlekiem kokosowym (wegańska)
Kasza gryczana w sosie fasolowym z masłem orzechowym (wegańska)
Racuchy (ovo-wege)
Śródziemnomorskie racuchy (wegańska)
Kartoflane racuchy (ovo-wege)
Marchewkowe racuchy (bez ograniczeń)
Racuchy na śniadanie (wegańska)
Racuchy z kwiatami akacji (lakto-wege)
Racuchy z czerwonym pesto (bez ograniczeń)
Racuchy z cukinii i fety (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas