7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Obiad śródziemnomorski



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

makaron fetuccini (szerokie paski) lub rurki

Sos:
1/2 bakłażana
1/2 cukinii
papryka marynowana - ok 2. szt.
pomidory suszone w oleju
sól
olej (winogronowy?)

Przygotowanie:

Bakłażany przygotowujemy standartowo: kroimy na plasterki ok 2 cm. solimy z obu stron i odkładamy na godz. (ew. pół, jeśli jesteśmy bardzo głodni). Cukinię kroimy na plasterki, pomidory i paprykę na paseczki. Bakłażany płuczemy z soli, razem z resztą warzyw wrzucamy na patelnię (pamiętając o oleju). Dusimy, aż zmiękną. Doprawiamy do smaku. Makaron nastawiamy do gotowania w tym samym czasie, co warzywa. Gotuje się on przewaznie ok. 8 minut. Warzywa też. Podajemy makaron przykryty warzywami.

Wskazówki i uwagi:

Ja do tego lubię białe, delikatne, wytrawne wino.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2001-05-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Śródziemnomorskie racuchy (wegańska)
Sałatka śródziemnomorska z makaronem (wegańska)
Pieczarkowe kapelusze do obiadu (ovo-wege)
Sałata ze szpinaku do obiadu (wegańska)
Ryż z orzeszkami do obiadu (wegańska)
Czosnkowa marchewka do obiadu (wegańska)
Bagietki śródziemnomorskie z dipem bazyliowym (wegańska)
Buraczki do obiadu (tarte, z jabłkiem) (wegańska)
Czosnkowe ziemniaki do "niedzielnego" (i nie tylko) obiadu (wegańska)
Buraczki zasmażane z cebulką, do obiadu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas