7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasta "orzesz-ty-ciecie"

Pomysł o poranku - mamy ugotowaną ciecie, na półce orzeszki w słoiku, natka w wazoniku i jest śniadanko. Z pomidorkiem oczywiscie i cebulką na.

Średnia ocena: [4.25 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

ciecierzyca - 1,5 szklanki suchego ziarna
orzechy włoskie - 2-3 garści
sos sojowy
oliwa (olej zimno tłoczony) - kilka łyżek
natka pietruszki - 1/2 pęczka
przyprawy

Przygotowanie:

Ciecierzycę namoczyć na noc. Ugotować w niewielkiej ilości wody nie solonej (wody nie wylewać).

Orzechy posiekać drobno (nie mielić na gładko), dodać do ciecierzycy z oliwą, sosem sojowym i posiekaną natką. Zmiksować blenderem albo w mikserze. Jeśli za gęste (raczej tak) dodać wywaru z ciecierzycy.
Nadesłał(a) wojmat, dnia: 2001-05-26 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Dodatkowo podpieklam wszystko na patelni- pyyychooota!!
mustystrawberry 2013-10-12 17:35:13.541

super mąż tak sie zajadal ze hej Fajnie jak orzechy sa w małych kawałkach
~miska 2012-12-07 00:32:28.542

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta-pierdzioszka (bez ograniczeń)
Pasta porowa (bez ograniczeń)
Pasta selerowa (bez ograniczeń)
Pasta Bazylka (wegańska)
Szpinakers pasta (wegańska)
Pasta z grochu (wegańska)
Pasta słonecznikowa (wegańska)
Pasta z sera topionego (lakto-wege)
Twarogowa pasta cebulowa (lakto-wege)
Pasta słonecznikowa by Eduarda (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas