7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Tiramisu

Kuchnia włoska. Najlepiej smakuje z mocną kawą espresso.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

paczka biszkoptów (lub biszkopt własnego wypieku)
mocna kawa rozpuszczalna
likier amaretto (migdałowy)
serek mascarpone
3 jajka
cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
prawdziwe kakao do posypania

Przygotowanie:

Biszkopt namoczyć w mieszance kawy z likierem. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym, pianę ubić na sztywno, dodać to wszystko do serka mascarpone.

Układać warstwami biszkopt, masa serowa, ... (2-3 warstwy). Zakończyć masą i posypać grubą warstwą kakao.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: majkelos
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Kurde cały likier czy może tylko 1/2 litra?
autor anonimowy 2003-08-26 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

tiramisu 1 (bez ograniczeń)
Tiramisu (bez ograniczeń)
Ciasto à la tiramisu (wegańska)
Deser a'la tiramisu (lakto-wege)
Wegańskie tiramisu z domowymi biszkoptami (wegańska)
Tiramisu inaczej (na domowym biszkopcie, bez mascarpone) (bez ograniczeń)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas