7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kluski szare (ziemniaczane z majerankiem)

Podawać ze smażoną cebulką lub jako dodatek do sosów, gulaszów, kapusty zasmażanej...



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

ok. 75 dkg ziemniaków
1 jajo
sól
pieprz
majeranek
łyżeczka jarzynki
kilka łyżek mąki

Przygotowanie:

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć sok. Dodać jedno jajo, sól, pieprz, majeranek, jarzynkę oraz kilka łyżek mąki, mieszać aż ciasto będzie miało dość zwartą konsystencję.

Ciasto nakładać łyżką na wrzątek, gotować ok. 10 minut.

Wskazówki i uwagi:

Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: kasiek
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kluski czarne - mieszane ziemniaczane (wegańska)
Buraczki z majerankiem (wegańska)
Sambar po polsku, z majerankiem (wegańska)
Kotlety z fasoli z majerankiem (ovo-wege)
Kapuśniak Wojmatów, z majerankiem (wegańska)
Sałatka buraczana z majerankiem (wegańska)
Kotlety z pszenicy z majerankiem (wegańska)
Kluski gryczane (wegańska)
Kluski śląskie (wegańska)
Kluski amarantusowe (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas