7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Aligot - francuskie puree z żółtym serem

Kuchnia francuska.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1,2 kg puree z ziemniaków
600 g ementalera utartego na wiórki
4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
3/4 szklanki śmietany
sól
pieprz

Przygotowanie:

Do gorącego puree dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, masło i śmietanę. Postawić w garnku na łaźni wodnej i gotując dodać ser energicznie mieszając aż do uzyskania jednolitej ciągliwej masy. Posolić, popieprzyć i zajadać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Aleksander Kłosiewicz
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

mniam!:)
~sunflower_ren 2007-09-25 00:00:00.0

jak bylam we francji to sie tym zajadalam ale ser to musi bym tom-fresz lub inny bardzo tłusty uwaga:im wiecej sera tym bardziej sie ciagnie ale latwiej sie waży!!!
~roki 2006-01-14 00:00:00.0

Pycha :)
~m0z4rt 2004-04-16 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Francuskie koperty z serem żółtym i suszonymi pomidorami. (lakto-wege)
Puree z selera i ziemniaków z żółtym serem (lakto-wege)
Puree ziemnaczane z kalafiorem zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege)
Podkręcone tosty francuskie - smażone w jajku z żółtym serem (bez ograniczeń)
Puree ziemniaczane z serem (lakto-wege)
Kotlety z żółtego sera (ser żółty panierowany) (bez ograniczeń)
Paszteciki francuskie (z gotowego ciasta francuskiego) z pieczarkami i serem (bez ograniczeń)
Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege)
Makaron z żółtym serem i ziołami (lakto-wege)
Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas