7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaroniki Babci Uli



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

2 szklanki płatków owsianych
6 łyżek cukru
1/2 kostki margaryny
2 jajka
olejek migdałowy
margaryna do wysmarowania blachy

Przygotowanie:

Płatki zrumienić na suchej patelni, przesypać do miski, dodać żółtka, cukier, olejek. Rozpuścić margarynę, ubić białka na pianę, dodać.
Łyżką układać kupki masy i piec 20 min.w piekarniku (150 C). I gotowe. SMACZNEGO

Wskazówki i uwagi:

Gdy masa jest za gęsta- dodać żółtko;
gdy za rzadka- płatków owsianych
Nadesłał(a) ~myszka, dnia: 2001-06-14 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kremówka (od babci) (bez ograniczeń)
Czekoladowe ciasto babci (bez ograniczeń)
Żur lub żurek Babci Jutki (wegańska)
Zupa zacierkowa Babci Jasi (wegańska)
Pierogi ruskie jak od babci (wegańska)
Pasztet z cukinii - przepis babci (bez ograniczeń)

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas