7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Wafle z masą z mleka skondensowanego i masła



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

wafle
1 puszka słodzonego, skondensowanego mleka
1/2 kostki masła
1/2 kostki margaryny

Przygotowanie:

Puszkę z mlekiem (zamkniętą!) gotować w wodzie w pełnym zanurzeniu 1,5 godziny.

Następnie do schłodzonej masy mlecznej dodać masło i margarynę, wszystko wymieszać. Smarować wafle, złożyć je, przycisnąć czymś ciężkim na 1,5 godz.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: anonimowy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Po co ten tłuszcz? Ja smaruję gorącym mlekiem. Ale lepiej gotować mleko skondensowane powyżej 2h. Nie leje się tak.
autor anonimowy 2001-06-16 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wafle z masą kakaową z mleka w proszku i masła (bez ograniczeń)
Wafle z masą kakaową z jajek i masła (bez ograniczeń)
majonez z mleka skondensowanego (lakto-wege)
Kakaowa masa do wafli (lakto-wege)
Majonez Wiesi z mleka skondensowanego (lakto-wege)
Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego (lakto-wege)
Wafle z kakaową masą maślaną z herbatnikami i bakaliami (lakto-wege)
Wafle z karmelem (wegańska)
Spaghetti z sosem z masła orzechowego (wegańska)
Masa do wafla (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas