7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Wafle z masą kakaową z mleka w proszku i masła



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

wafle
3 jajka
1 szklanka cukru pudru
1 kostka margaryny
1 szklanka mleka w proszku
2 łyżeczki kakao

Przygotowanie:

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić, a żółtka utrzeć z cukrem. Margarynę rozpuścić i ostudzić, dodawać powoli do żółtek ciągle mieszając. Dodać mleko w proszku (też powoli) i wlewać resztę margaryny. Następnie dodać pianę i wymieszać. Na końcu dodać kakao. Następnie odstawić na jakąś dłuższą chwilkę, żeby masa trochę zgęstniała.

Smarować wafle. Posmarowane przydusić czymś cięższym, żeby
ładnie się skleiły, później pokroić i do lodówki. Takie na drugi dzień z lodówki są rewelacyjne i wcale nie beznadziejnie rozmięknięte.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: AgaF
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wafle z masą kakaową z jajek i masła (bez ograniczeń)
Wafle z masą z mleka skondensowanego i masła (lakto-wege)
Wafle z kakaową masą maślaną z herbatnikami i bakaliami (lakto-wege)
Kakaowa masa do wafli (lakto-wege)
Andrut z kakaową masą z płatków owsianych i bakalii (wegańska)
Wafle z karmelem (wegańska)
Ciasto bakaliowe z polewą kakaową (wegańska)
Ciasto na pizzę - z czosnkiem w proszku (wegańska)
Spaghetti z sosem z masła orzechowego (wegańska)
Masa do wafla (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas