7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Tofu w sosie pomidorowym

Podawać z ryżem lub kaszą, posypane posiekaną natką pietruszki.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 opakowanie tofu - 100g
cebula
2 łyżki oleju do smażenia
sos sojowy
1 łyżka słodkiej czerwonej papryki
szczypta ostrej papryki
1 łyżka tymianku
1 łyżka bazylii
1 mała puszka (70g) koncentratu pomidorowego
2-3 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dodać tofu pokrojone w nieduże kwadraty, obficie skropić sosem sojowym. Dodać paprykę, tymianek i bazylię, 1/2 szkl. wody i dusić pod przykryciem 5 min.

Rozprowadzić koncentrat pomidorowy w 1/2 szkl. letniej wody i dodać wraz z przeciśniętym czosnkiem do potrawy. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia i zestawić z ognia.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: opakowanie tofu firmy Polsoja
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ja dodaje jeszcze odrobine jarmuzu i posiekanej kapusty pekinskiej, pycha :)
~... 2016-02-23 12:43:50.505

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tofu z sosem pomidorowo-paprykowym (wegańska)
Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska)
Tofu wędzone w sosie pomidorowym z jabłkiem i cebulą (wegańska)
Lasagne z tofu, cukinią i sosem pomidorowym (wegańska)
Tofu i makaron w sosie pomidorowym z suszoną śliwką i bakłażanem (wegańska)
Kremowe spaghetti a'la Gdynia (z sosem pomidorowym z tofu i kaparami) (wegańska)
Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez) (wegańska)
Pomidorowe kotlety z tofu (wegańska)
Pasta pomidorowa z tofu (wegańska)
"Pulpa" pomidorowa :) z ryżem i tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas