7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

2 żółtka
300 ml oleju słonecznikowego, oliwy z oliwek lub mieszaniny obu
30 ml (2 łyżki) białego octu winnego
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ukręcić majonez z podanych składników - najpierw rozetrzeć żółtko, a następnie ubijając dodawać po trochu olej/oliwę i ocet. Doprawić do smaku.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-07-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie strony Świeże kiełki (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kajmak tradycyjny (lakto-wege)
Coleslaw tradycyjny (bez ograniczeń)
Zupa ogórkowa tradycyjna (wegańska)
Pokrzywy w majonezie (ovo-wege)
Majonez domowy (ovo-wege)
Majonez muślinowy (bez ograniczeń)
Majonez czosnkowy (bez ograniczeń)
Majonez koktajlowy (bez ograniczeń)
Majonez dziadziusia (wegańska)
Majonez z ryżu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas