7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 4 osób

500 g buraków
1,5 łyżki cukru
skórka razowego chleba
sól
koper zielony

Przygotowanie:

Buraki umyć, obrać, opłukać i drobno pokroić. Włożyć do słoja i zalać gotowaną wodą (1 l), dodać cukier i skórkę od chleba. Przykryć czystą ściereczką lub gazą i pozostawią w temp. pokojowej na 3-5 dni.

Po okresie fermentacji kwas przecedzić przez gazę, przelać do czystych butelek, przechowywać w chłodnym miejscu. Napój podawać doprawiony do smaku solą, cukrem i koperkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-07-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kwas wigilijny (wegańska)
Kwas chlebowy 3 (wegańska)
Kwas chlebowy (wegańska)
Kwas litewski (wegańska)
Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska)
Buraki gotowane (wegańska)
Carpaccio z buraków (wegańska)
Chrzan z burakami (lakto-wege)
Burgery z buraków (wegańska)
Chłodnik z botwinką i kwasem burakowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas