7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Grzybki marynowane

Tomek: "Marynować możemy borowiki, rydze, maślaki, kozaki i gąski."



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg grzybów (borowiki, rydze, maślaki, kozaki lub gąski)
2 dkg soli
cebula

zalewa:
1 i 1/4 szklanki wody
1 i 1/4 szklanki octu 10%
5 dkg cukru
1 dkg soli
pieprz, ziele angielskie i liść laurowy - razem ok. 1/2 dkg

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać i wrzucić na wrzącą wodę (1 litr) z dodatkiem soli i cebuli. Gotować aż grzyby będą miękkie.

Grzyby wyjąć z wody odrzucając cebulę, odsączyć je, włożyć do słoików i ostudzić.

Zagotowaną zalewę ostudzić i zalać nią grzyby. Słoiki zakręcić. Grzyby pasteryzować ok. 20 min.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Tomek
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Czy można robić to z pieczarek?
~Magdika 2011-06-26 05:51:47.096

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marynowane grzybki (wegańska)
Marynowane grzybki z cebulą i marchewką (wegańska)
Omlet "grzybek" (ovo-wege)
Miętowe grzybki (wegańska)
Omlet "grzybek" na mleku (bez ograniczeń)
Kefir z grzybka tybetańskiego (wegańska)
Ryżowa przekąska z grzybkami (wegańska)
Makaron z grzybkami po tajsku (wegańska)
Kapusta z grochem i grzybkami (wegańska)
Sałatka "grzybek" (z boczniakami i brokułami) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas