7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Farsz ze słodkiej kapusty do naleśników czyli krokietów

Przepis pochodzi z okolic Krakowa.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 główki średniej kapusty
cebula
masło lub olej/oliwa
sól
pieprz

Przygotowanie:

Poszatkowaną kapustę gotujemy w osolonym wrzątku przez 10-15 min.

Pokrojoną w kostkę cebulę rumienimy na maśle, dodajemy ugotowaną i odciśniętą kapustę. Przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy i gotowe.

Z naleśników i farszu robimy krokiety. No to smacznego :)
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-08-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna ircx.pl.polskavegea, autor: styro
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów (lakto-wege)
Krokiety orientalne (z farszem na bazie kapusty i marchewki) (bez ograniczeń)
Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska)
Naleśniki kukurydziane ze słodko-kwaśnym farszem paprykowym zapiekane pod serem (bez ograniczeń)
Krokiety z kapustą i grzybami (ovo-wege)
Farsz z soczewicy (do pierogów, krokietów itp.) (wegańska)
Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń)
Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska)
Kurki jako farsz do naleśników (wegańska)
Krokiety z kapustą kwaszoną i pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas