7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Napój imbirowy gotowany

Ania: "Imbir jest podobno bardzo zdrowy na artretyzm. Moja mama zaklina się, że picie takiej herbatki łagodzi ból w rękach."

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

świeży imbir
woda
miód
cytryna

Przygotowanie:

Jeśli masz świeży imbir, to obierz go, pokrój w cienkie plasterki, zalej zimną wodą w rondelku i gotuj ok. 10 minut.

Rozcieńcz wodą do smaku, dodaj miodu, cytryny - pyszny napój na zimno i na gorąco.

Wskazówki i uwagi:

Ja czasem robię taką imbirową 'esencję' , wlewam do butelki i używam w przeciągu 3-4 dni.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Anna Sheridan
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja ten napój robię z dodatkiem goździków (dodaję je podczas gotowania imbiru)i soku z pomarańczy dodawanego po lekkim przestudzeniu razem z sokiem cytrynowym i naturalnym miodem. Napój jest znakomity przy przeziebieniu i wogóle w okresie jesiennym.
autor anonimowy 2007-01-20 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Napój imbirowy na grypę (wegańska+miód)
Ostry napój imbirowy na przeziębienia (wegańska)
Malinowo-imbirowy napój na zdrowie (gdy cię rozkłada choroba) (wegańska+miód)
Ciasteczka imbirowe (ovo-wege)
Imbirowa pomidorowa (wegańska)
Sos imbirowy (wegańska)
Imbirowe tagliatelle z dynią (ovo-wege)
Ryż imbirowy z kukurydzą (wegańska)
Fałszywe piwo imbirowe (wegańska)
Konfitura imbirowo-winna (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas