7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Obazda - bawarska pasta serowa z cebulką i mieloną papryką

Waldemar Krzok: "Zanim pojadę na urlop w kierunku bajuwarsko/austriackim mały przepisik na bajuwarską (bawarską) zagrychę do piwa o nazwie obazda. W oryginale je się toto z preclami. Można na chlebek razowy lub też zwykły. Masła nie trzeba, już jest w środku ;-))"

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 Camembert, lepiej bardziej dojrzały
0,5 kostki masła (tej starej, czyli 125 g)
trochę twarożku lub miękkiego sera (tradycyjnie Romadur)
dymka + szczypiorek
dużo ostrej papryki (a jak ktoś woli to łagodnej)
sól
pieprz
kminek

Przygotowanie:

Camembert, masło i twarożek zarobić na jednorodną pastę. Dodać drobno posiekaną cebulkę (ta z zieleniną, jak jej po polsku?), drobno posiekany szczypiorek, dużo ostrej papryki, sól, pieprz, kminek (też lepiej trochę zmoździerzyć). Powinno być dość słone i czerwonawe (papryka).

Wskazówki i uwagi:

Camembert, masło i twarożek - w oryginale daje się je w równych proporcjach.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Waldemar Krzok
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Uwielbiam to, pychotka, na przyjęcia do piwka super.Ja kładę porcje łyżką umoczona w gorącej wodzie na listkach sałaty i przyozdabiam krążkiem rzodkiewki i precelkami
~gaga526 2004-10-26 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z awokado z cebulką (wegańska)
Pasta marchewkowo-serowa (bez ograniczeń)
Pasta z jaj z cebulką i szczypiorkiem (ovo-wege)
Pasta serowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń)
Papryka nadziewana pastą serową (lakto-wege)
Pasta z soczewicy z duszoną cebulką i bazylią (wegańska)
Pasta jajeczno-majonezowa z cebulką i szczypiorkiem (bez ograniczeń)
Prosta pasta z soczewicy (ze smażoną cebulką i czosnkiem) (wegańska)
Pasta z fasoli z oregano i zrumienioną cebulką (wegańska)
Pasta z tofu fety z cebulką i natką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas