7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

krakowska ambrozja



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg jabłek (najlepsze są renety)
2 bułki maślane
10 dag margaryny
3 łyżki cukru
1 pomarańcza
3 łyżki rodzynek
1 łyżeczka cynamonu
5 goździków

Przygotowanie:

Jabłka i pomarańczę umyć, obrać, pokroić w krążki, oczyścić z nasion, podlać 3 łyżkami wody, dodaćrodzynki, cynamon, goździki, cukier i dusić na małym ogniu często mieszając aby owoce się nie
przypaliły. Ostudzić. Bułkę pokroić na cienkie kromki, zanurzać je w roztopionej margarynie i wyłożyć nimi dno tortownicy. Kromki przykryć
masąowocową, na wierzchu położyć pozostałe kromki nasączone margaryną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec około 30
min., aż bułka sięzrumieni. Wyjąć z tortownicy i podawać jak babkę. SMACZNEGO
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Marzenka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

margarynę wegańską można dorwać (nietanio, ale jednak), ale wegańskich bułek maślanych jeszcze nie uświadczyłam. czy ktoś wie, gdzie można je zdobyć? w Krakowie????
~Mija 2007-03-17 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ambrozja (bez ograniczeń)
Budyń z kaszy krakowskiej i zielonego groszku (bez ograniczeń)
Wegański paprykarz "krakowski" z dodatkiem glonów wakame (wegańska)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas