7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pomidory faszerowane sałatką jarzynową



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

6 pomidorów średniej wielkości
2 średnie marchwie
ćwierć selera
mały ogórek konserwowy
jabłko
2 łyżki majonezu (dla wegan majonezu sojowego)
sól
cukier

koperek zielony do posypania
kilka liści sałaty do przyozdobienia

Przygotowanie:

Marchew i selera umyć, obrać, opłukać i ugotować we wrzącej, osolonej wodzie. Wyjąć z wywaru, ostudzić, pokroić w drobną kostkę. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne i razem z ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Rozdrobnione produkty połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i cukrem.

Pomidory umyć, ściąć wierzchołki (nie wyrzucać!), wydrążyć środki. Nafaszerować je sałatką, posypać koperkiem i przykryć górnymi, ściętymi wierzchołkami. Dekorować liśćmi sałaty.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 8/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Aromatyczne grzanki z bakłażanem i sałatką z pomidorów (wegańska)
Łódeczki z cykorii z sałatką z pomidora, mandarynki i oliwek (wegańska)
Pomidory faszerowane kaszą jaglaną (wegańska)
Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami (wegańska)
Jarzynowa zupa z kurkami, ziemniakami i pomidorami (wegańska)
Zupa jarzynowo-fasolowa z papryką, kalarepką i pomidorami (wegańska)
por w sałatce (lakto-wege)
Zapiekane pomidory faszerowane masą szpinakowo-twarożkową (lakto-wege)
Pomidory faszerowane twarogiem z jajkiem i natką (bez ograniczeń)
Bakłażany po prowansalsku - faszerowane, z pomidorami i czosnkiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas