7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pomidory faszerowane twarogiem z jajkiem i natką

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

2-3 pomidory
80 g twarogu
1 jajko
natka pietruszki
5 łyżek mleka
sól
pieprz
papryka mielona

Przygotowanie:

Pomidory umyć, odciąć część górną, wydrążyć środki łyżeczką. Wewnątrz lekko osolić.

Twaróg dokładnie rozetrzeć, dodać ugotowane na twardo i drobno posiekane jajko oraz posiekaną natkę. Wlać mleko, dokładnie wymieszać i doprawić. Przygotowaną masą faszerować pomidory.

Wskazówki i uwagi:

Miąższ z pomidora można użyć do przyrządzenia zupy lub sosu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 8/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Patisony faszerowane morelami, twarogiem jaglanym i suszonymi pomidorami (wegańska)
"Jajecznica" bez jajek, z tofu lub twarogu z pomidorem i gorczycą (wegańska)
Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń)
Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki (wegańska)
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i cebulą (lakto-wege)
Sałatka z orkiszu z pomidorem i natką (wegańska)
Sałatka cebulowa z pomidorem i natką (wegańska)
Makaron z bakłażanem, pomidorami i natką (wegańska)
Kaszankowa papryka - faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i oliwkami (lakto-wege)
Pęczak zapiekany z suszonymi pomidorami i wędzonym twarogiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas