7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ciasto snikers

Na pewnym przyjęciu urodzinowym SNIKERS zniknął szybciej niż tort urodzinowy...

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

ciasto:
3 szklanki mąki
2 łyżki miodu
1 łyżka sody
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
15 dag roztopionej margaryny
3 żółtka
3 łyżki śmietany lub jogurtu

masa:
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki cukru pudru
2 cukry waniliowe
1 margaryna Kasia
3 szklanki mleka w proszku - NIE może być granulowane!

polewa:
4 łyżki miodu
2 łyżki cukru pudru
3 łyżki margaryny

dodatki:
orzechy włoskie - do dekoracji

Przygotowanie:

Ciasto: składniki wymieszać, ciasto podzielić na 2 części i każdą piec oddzielnie. Wyłożyć ciasto na dużej blasze na papierze śniadaniowym i piec w temperaturze 180 stopni C przez 10 minut.

Masa: całość (oprócz mleka w proszku) zagotować, trochę ostudzić i wsypać 3 szklanki mleka w proszku.

Polewa: gotować wszystkie składniki, aż zgęstnieją.

Na jedną część ciasta położyć masę, na to druga połowa ciasta i polewa. Dla dekoracji ułożyć połówki orzechów włoskich.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: moja mama skąś wykombinowała
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Czemu mleko w proszku nie moze byc granulowane?
~Maria 2013-11-28 13:41:45.685

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jabłka w cieście (wegańska)
Ciasto z rodzynkami (ovo-wege)
ciasto japońskie (ovo-wege)
Kalafior w cieście (ovo-wege)
Ciasto dyniowe (wegańska)
Ciasto ze śliwkami (wegańska)
Ciasto drożdżowe (bez ograniczeń)
Ciasto cappucino (bez ograniczeń)
Gruszki w cieście (bez ograniczeń)
Ciasto włoskie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas