7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jabłka w słoiki (mus niskosłodzony)

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

jabłka kwaśne (renety, antonówki)
30 dag cukru na 1 kg obranych jabłek

Przygotowanie:

Jabłka obieram, usuwam gniazda, kroję w średnie kawałki (lubię, jak owoce są nie do końca rozprażone w musie).

Wrzucam do garnka, dolewam ciut wody na dno, zagotowuję, mieszam, gotuję pod przykryciem, czasami mieszając, aż dojdą do pożądanej konsystencji (krótko to wychodzi, jabłka są szybkie).

Następnie słodzę. Daję około 30 dag cukru na kilogram obranych jabłek, ale ja lubię mało słodkie. Takie trzeba długo pasteryzować, żeby się nie zepsuły (około 45 min.). Z cukrem trzeba jeszcze chwilę pogotować cały czas mieszając, żeby nie były zbyt wodniste.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ja ostatnio zmieszalam z 4 gatunki jablek od kwasnych po slodkie, i te ktore byly eko ( z babciowego sadu) zostawilam ze skórką. gotowalam chyba z 1,5 h, a na koniec zblendowalam- zero cukru . mus byl przepyszny, niesłodzony, wszystko idealnie zmiksowane- polecam
polciaaa 2011-11-30 16:00:01.064

Ja daje dwukrotnie mniej cukru na kilogram jablek, a czasami nie daje wcale.
~Ania 2005-08-05 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Prażone śliwki lub jabłka (mus) (wegańska)
Dżem wiśniowy niskosłodzony (wegańska)
Leczo do słoików (wegańska)
Mus czekoladowy (ovo-wege)
Mus jabłkowy (wegańska)
Jabłka w kruszonce (lakto-wege)
Jabłka w szlafroczkach (bez ograniczeń)
Jabłka z patelni (wegańska)
Jabłka w cieście (wegańska)
Niskosłodzony dżem z truskawek, śliwek, moreli albo brzoskwiń (25% cukru) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas