7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Tofu z koperkiem i cebulką - twarożek

Dobre samo, do kanapek, jako dip (można też dodać starty ząbek czosnku) do warzyw. Także dla dorosłych.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 3 osób

ok. 300 g tofu
1/2 pęczka koperku (można więcej) lub kilka rzodkiewek
1 duża cebula
3-4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju lnianego
sól
sos sojowy

Przygotowanie:

Tofu ugnieść widelcem, dodać posiekany koperek, pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulkę, oliwę, sól i sos sojowy do smaku. Wymieszać wszystko razem, spróbować, czy aby smakowite :-)

Wskazówki i uwagi:

Oczywiście można zrobić też wersję z rzodkiewką, ale takie tofu z koperkiem sprawdza się, gdy już nie ma rzodkiewek.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2001-09-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Twarożek z tofu ze szczypiorkiem (lub koperkiem) (wegańska & RAW)
Twarożek śniadaniowy z ogórkiem i cebulką (bez posmaku tofu) (wegańska & RAW)
Serek Colettki (twarożek z ogórkiem i koperkiem) (lakto-wege)
"Twarożek" z tofu i banana do naleśników (wegańska)
Rumiane tofu z cebulką i orzechami (wegańska)
Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska)
Twarożek z tofu z czosnkiem i ogórkiem świeżym lub kiszonym (wegańska & RAW)
Pasta z tofu fety z cebulką i natką (wegańska)
Twarożek oliwkowy (lakto-wege)
Twarożek z marchewką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas