7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Tarta z masą serowo-ryżową



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

ciasto:
200 g mąki
5-6 łyżek letniej wody
łyżka octu jabłkowego
łyżka oleju
sól

masa serowo-ryżowa:
250 g chudego białego sera
200 g ryżu
100 g masła + 50g do wysmarowania tortownicy
3 jajka

Przygotowanie:

Z mąki, wody, octu, oleju i soli przygotować gładkie, dość twarde ciasto. Podzielić na 2 nierówne części. Obie posmarować olejem i odstawić na 30-40 minut w cieple miejsce.

Ugotować ryż w dużej ilości wody. Gorący wymieszać ze 100 g masła, ostudzić. Dodać ser biały, wbić jajka.

Ciasto rozwałkować na dwa placki. Większy położyć na dno tortownicy, na to masę serowo-ryżową i przykryć mniejszym plackiem. Piec ok. 30 min. w temp 180°C.

Wskazówki i uwagi:

Ciekawa jestem jak by wyszło na słodko z cynamonem - chyba nawet lepsze niż takie. Pozdroofka. Neeea, która uwielbia cynamon. Mniam :)))))))))
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-09-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Neeea
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tarta serowa (bez ograniczeń)
Wegańskie mac and cheese (z "masą serową" z kalafiora i tahini) (wegańska)
Tarta na razowym, jęczmiennym spodzie z pikantnym dyniowo-serowym nadzieniem (bez ograniczeń)
Masa do wafla (ovo-wege)
Kakaowa masa do wafli (lakto-wege)
Kajmak (masa krówkowa) (wegańska)
Eki - ciasto z masą kokosową (bez ograniczeń)
Ciastka kakaowe z masą migdałową (wegańska)
Placek przekładany masą orzechową (wegańska)
Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas