7684 przepisów wegetariańskich
w tym 4878 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka z kapusty do słoików



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: ok. 17 słoików 0,5 l

4 kg kapusty
1/2 kg papryki
1 kg cebuli
1 kg marchewki
1/2 l octu
1/2 l oleju kukurydzianego
2 szklanki cukru
3 łyżki soli

Przygotowanie:

Warzywa poszatkować, dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać. Gotować 1/2 godziny.

Przełożyć do wyparzonych słoiczków. Nie gotować. Trochę musi postać w tych słoikach (u nas w domu baaaaaardzo krótko).
Nadesłał(a) Rena, dnia: Sep 16, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Struś
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

o jaką kapustę chodzi pekińską czy włoską
~aneczka99 Jul 14, 2011

sałatka bardzo smaczna - delikatna
~czypior Oct 25, 2004

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z cukinii (do słoików) (wegańska)
Sałatka z ogórków z cebulą, marchwią i natką (do słoików) (wegańska)
Sałatka "szwedzka" ogórkowo-cebulowa (do słoików) (wegańska)
Zielone pomidory na kwaśno (sałatka na zimę, w słoikach) (wegańska)
Sałatka z gotowanych buraków, papryki i cebuli (do słoików) (wegańska)
Papryka z cebulą - słodko-kwaśna sałatka do słoików (wegańska)
Sałatka letnia z cukini lub kabaczka z marchewką i czosnkiem (do słoików) (wegańska)
Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege)
Sałatka z czerwonej kapusty dla leniuchów (ovo-wege)
Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas