7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

8 żółtek
2 łyżki kawy neski
150 g cukru
szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie:

Kawę zalać 1,5 szklanki przegotowanej wody. Żółtka i cukier ubić na puszystą masę, dodać rozpuszczoną kawę i gotować na parze cały czas mieszając tak, by krem zgęstniał. Krem włożyć do pucharków, zmrozić w lodówce, oprószyć gałką muszkatołową.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nieznane
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zabaglione (zabajone) z marakują (bez ograniczeń)
Ciasto włoskie (wegańska)
Włoska grochówka (z ciecierzycą czyli grochem włoskim) (wegańska)
Sos włoski (czosnkowy) (wegańska)
Włoska sałatka makaronowa (lakto-wege)
Zapiekanka z kapusty włoskiej (wegańska)
Orzechy włoskie w cukrze (wegańska)
Jajecznica z włoskim akcentem (bez ograniczeń)
Pizza "włoska" - z mozzarellą i warzywami (lakto-wege)
Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas