7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos do sałaty(-ki) z octem balsamicznym i czosnkiem (winegret)

Beata: "To mój ulubiony sos np. do zielonej sałaty, ale też do sałatki z fasoli czy grillowanych warzyw."



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

proporcje w przybliżeniu:
łyżeczka musztardy (najlepiej Dijon)
łyżka octu balsamicznego
4 łyżki oliwy z oliwek
ząbek czosnku

Przygotowanie:

Ukręcam sos: do musztardy dodaję ocet, mieszam dokładnie aż masa będzie gładka. Następnie stopniowo dodaję oliwę ciągle mieszając. Wychodzi sos o konsystencji majonezu w kolorze brązowym. Na końcu dodaję rozgnieciony czosnek.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-09-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Beata, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Balsamiczny sos winegret do sałat (wegańska)
Sałata z winegretem z octem balsamicznym (wegańska)
Truskawki w occie balsamicznym (wegańska)
Deser z awokado z octem balsamicznym (wegańska)
Surówka z truskawek i szpinaku z octem balsamicznym (wegańska)
Pory w sosie balsamicznym na zimno (wegańska)
Surówka: kapusta z sosem winegret (wegańska)
Gotowane pory z sosem winegret (wegańska)
Wieloowocowy sos vinaigrette (winegret) (wegańska)
Sos winegret (vinegrait, vinaigrette) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas