7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Muszkatałowe płatki kokosowe

Jest to takie cudo, że ja to wpycham prosto z piekarnika. Można poczekać żeby ostygło jak się ma silną wolę... Przygotowanie trwa krótko, bo tylko się ściera kawałki kokosa. A w piekarniku może sobie postać i posuszyć - zupełnie jak bezy.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

orzech kokosowy
sól
gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Te kawałki kokosa, które się dają wyłupać ze skorupy, pokroić na BARDZO cienkie płatki - używaj obieraczki do kartofli/marchwi.
Posyp solą i gałką muszkatołową (nie za dużo, na pewno więcej soli). Na blachę - niech to będzie jedna warstwa albo trochę więcej, lekko zachodzące na siebie.

Nagrzać piekarnik. Do ciepłego wstawić to cudo, przygasić piekarnik, żeby płatki wyschły. Trwa to tak ponad godzinę - ja osobiście lubię takie lekko zbrązowione. Po wyjęciu powinny być suche jak chipsy.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-10-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Krysia Thompson, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Płatki ryżowe na mleku kokosowym (wegańska)
Słodka papka kokosowa z płatków zbożowych (lakto-wege)
Płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i orzechami (wegańska)
Trufle z płatków owsianych (lakto-wege)
Płatki zbożowe z bakaliami (lakto-wege)
Kluski z płatków owsianych (bez ograniczeń)
Racuszki z płatków owsianych (bez ograniczeń)
Płatki owsiane Antka (wegańska)
Cukierki z płatków owsianych (wegańska)
Płatki kukurydziane na słodko (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas