7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kruche słone paluszki



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

5 dag drożdży
pół szklanki mleka (zwykłego lub roślinnego)
3 szklanki mąki
15 dag tłuszczu
trochę soli
do posmarowania: woda lub białko jajka
do posypania: gruba sól, mak, sezam lub kminek

Przygotowanie:

Wyrobić ciasto, dać mu wyrosnąć. Zrobić z niego cienkie wałeczki, posmarować je białkiem (w wersji wegańskiej wodą), posypać grubą solą lub innymi dodatkami, upiec na blasze.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-10-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: batory, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

Aż się zrumienią. Powinno wystarczyć ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.
patrycccja 2012-12-29 11:29:18.492

Hej.. jak długo je piec ?
~Sandra 2012-12-29 00:04:16.769

Pyszne są. Mieliśmy je na pokazie filmu "To tylko zwierzęta" :)
mena77 2012-06-07 17:12:17.303

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Paluszki słone z czekoladą (wegańska)
Paluszki "rybne" z tofu (wegańska)
Tartaletki ze szpinakiem i słonym bundzem (lakto-wege)
Płatki-paluszki z sezamem lub makiem (wegańska)
Křupavé slané preclíky - chrupiące słone precelki (lakto-wege)
Nagie pierożki (paluszki) gryczane z grochem (wegańska)
Paluszki (krokiety) z Silden, z pieczarek i kaszy kukurydzianej (wegańska)
Taralli - słona przekąska z włoskiej Apulii (wegańska)
Marchewka ostro-kwaśno-słodko-słona (wegańska)
Sałatka z pomarańczy i cebuli z octowo-słoną marynatą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas