7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 garście mąki pszennej razowej (może być też trochę innych mąk)
woda
sól (kamienna)

Przygotowanie:

Wyrobić w misce ciasto do konsystencji plasteliny. Lepić palcami niewielkie kluseczki i wrzucać do gotującej się zupy (np. jarzynowej klarownej) ewentualnie do wrzącej wody. Pogotować kilka minut.
Nadesłał(a) syla, dnia: 2001-10-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zacierki (wegańska)
Zupa-krem z groszkiem i zacierkami (ovo-wege)
Zupa dyniowa z zacierkami, zaprawiana mlekiem (bez ograniczeń)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas