7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Serowiec - zapiekanka z białego sera

Wychodzi tak pyszna i bogata w smaku, że nikt nie chce wierzyć, że to z białego sera...



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

0,5 kg białego sera (dobrze go posolić)
kubek kefiru
4 jaja
0,5 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
16 łyżek mąki krupczatki
por
pieczarki
sól
pieprz

Przygotowanie:

Warzywa drobno pokroić, wszystko razem wymieszać i piec 45 min. w temperaturze 200 stopni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: uzyskane od kolegi z pracy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Mi tez sie nie dopieklo, wyjelam z blaszki i wstawilam "do gory nogami" na kolejne 15. Na swiezo jest takie sobie,ale kiedy odgrzewalam nastepnego dnia nabralo smaku i konsystencji sprzyjajacej krojeniu. Zjadlam popijajac kefirem, rewelka.
~Ala 2005-03-22 00:00:00.0

nie no pycha rzeczywiscie tylko cosik mi sie nie dopieklo po 45 min i musialam wstawic na kolejne 10.ale moze za duzo kefiru dodalam...
~maa 2004-12-11 00:00:00.0

a niby czego brakuje? bo robilam ten przepis wielokrotnie i wychodzi przepyszna zapiekanka w konsystencji podobna do pasztetu.
Rena 2003-05-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placki z sera białego (bez ograniczeń)
Kotlety z białego sera (bez ograniczeń)
Bułeczki z otrąb i białego sera (bez ograniczeń)
Cukinie z farszem z białego sera, czosnku i tymianku (bez ograniczeń)
Tęczowy serowiec na zimno (lakto-wege)
Suszone pomidory nadziewane pastą z białego sera i szczypiorku (lakto-wege)
Sowa z sera i warzyw (lakto-wege)
Pasta z sera topionego (lakto-wege)
budyn z sera twarogowego (bez ograniczeń)
Pasta z sera żółtego (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas