7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pigwówka na miodzie

wyczytane w jakiejs gazecie kulinarnej



Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

1/2 kg pigwy
3/4 l wódki
25 dag miodu
kawałek kory cynamonu

Przygotowanie:

do słoja wlać wódke. Pigwy umyc, obrac , kroic i od razu wrzucac do alkoholu aby owoce nie sciemnialy. na koniec dodac kore cynamonu i miod, sczelnie zamknac. odstawic na tydzien w ciemne miejsce, codziennie potrzasac sloikiem aby miod sie rozpuscil. po miesiacu zlac nalewke, przechowywac w ciemnej butelce i chronic od swiatla aby zachowala jasny kolor."
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-10-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor:"MechaGodzilla"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Na miesiąc, czy na tydzień odstawić?
~Stefan 2007-08-16 00:00:00.0

SUPER!!!! Dziekujemy za pomysl...
~alionka@tlen.pl 2003-09-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Banany w miodzie (wegańska+miód)
Piernik po szlachecku na miodzie (ovo-wege)
Piernik staropolski na miodzie (bez ograniczeń)
Chleb razowy drożdżowy na miodzie (lakto-wege)
Banany w miodzie z migdałami (z grilla) (wegańska+miód)
Buraczki zasmażane w miodzie i płatkach owsianych (wegańska+miód)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas