7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pigwówka na miodzie

wyczytane w jakiejs gazecie kulinarnej



Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

1/2 kg pigwy
3/4 l wódki
25 dag miodu
kawałek kory cynamonu

Przygotowanie:

do słoja wlać wódke. Pigwy umyc, obrac , kroic i od razu wrzucac do alkoholu aby owoce nie sciemnialy. na koniec dodac kore cynamonu i miod, sczelnie zamknac. odstawic na tydzien w ciemne miejsce, codziennie potrzasac sloikiem aby miod sie rozpuscil. po miesiacu zlac nalewke, przechowywac w ciemnej butelce i chronic od swiatla aby zachowala jasny kolor."
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-10-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor:"MechaGodzilla"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Na miesiąc, czy na tydzień odstawić?
~Stefan 2007-08-16 00:00:00.0

SUPER!!!! Dziekujemy za pomysl...
~alionka@tlen.pl 2003-09-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Banany w miodzie (wegańska+miód)
Piernik staropolski na miodzie (bez ograniczeń)
Piernik po szlachecku na miodzie (ovo-wege)
Chleb razowy drożdżowy na miodzie (lakto-wege)
Banany w miodzie z migdałami (z grilla) (wegańska+miód)
Buraczki zasmażane w miodzie i płatkach owsianych (wegańska+miód)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas