7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Bułeczki ze smażonymi karczochami



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

8 bułeczek twardoziarnistych
3 karczochy
4 dag mąki
1 dag masła
garść szpinaku
4 jajka
cytryna
oliwa z oliwek
sól
czarny pieprz

Przygotowanie:

Obieramy karczochy, kroimy je wzdłuż w plasterki i wkładamy do wody zakwaszonej cytryną. Myjemy szpinak, odsączamy na ściereczce. Odcedzamy karczochy, obsuszamy na papierowym ręczniku, oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanej oliwie. Gdy nabiorą złotego koloru, wyjmujemy łyżką cedzakową i kładziemy na papierze kuchennym. Solimy i trzymamy w cieple. Na teflonowej patelni rozpuszczamy masło, wlewamy rozbełtane jajka, solimy i pieprzymy.

Smażymy na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, do momentu, aż jajka zgęstnieją. Bułeczki kroimy wzdłuż na pół. Na każdej kładziemy jajko, karczocha i szpinak. Pieprzymy, przykrywamy drugą polówką bułki i podajemy na stół.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-10-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Pani nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pizza z karczochami (farsz) (lakto-wege)
Bób ze smażonymi kurkami (wegańska)
Karczochy z ziemniakami, cebulą i marchewką (ovo-wege)
Bułeczki drożdżowe 1 (bez ograniczeń)
Chrupiące bułeczki (wegańska)
Bułeczki żytnie (wegańska)
Bułeczki kajzerki (wegańska)
Risotto z groszkiem ze smażonymi warzywami (wegańska)
Drożdżowe bułeczki miodowe (lakto-wege)
Bułeczki nadziewane warzywami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas