7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Witaminowy przecier z rokitnika (do słoików)

Przecier ten warto dodawać do herbaty oraz do herbatek ziołowych i owocowych, bo posiada kwaskowaty smak przypominający cytrynę. Działa leczniczo i orzeźwiająco. Pragnienie doskonale gasi herbata miętowa z przecierem z rokitnika.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

owoce rokitnika
1 szkl. cukru na 1 szkl. utartej masy z rokitnika

Przygotowanie:

Przebrane i czyste owoce miksujemy i przecieramy przez stylonowe sitko, odrzucając pesteczki.

Do utartej masy dosypujemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie doprowadzamy do wrzenia i gorący zlewamy do słoików, krótko pasteryzujemy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomidory w zalewie solnej lub przecierze (na zimę, w słoikach) (wegańska)
Przecier pomidorowy Gandalfa (wegańska)
Zupa pomidorowa z przecieru (wegańska)
Sos witaminowy - jajeczny z zieleniną i chrzanem (bez ograniczeń)
Jesienny kompot z rajskich jabłek, rokitnika i tarniny (wegańska)
Chłodnik z przecieru truskawkowego i jagód (lakto-wege)
Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska)
Leczo do słoików (wegańska)
Zupa krem z soczewicy z curry i przecierem pomidorowym (wegańska)
Ciasto na pizzę 3 (barwione przecierem pomidorowym) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas