7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka z czarnej fasolki, ryżu i warzyw w pikantnym sosie

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 łyżki soku z pomarańczy
2 łyżki soku z cytryn
2 łyżeczki oliwy z oliwek
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki mielonego kminku
0,5 łyżeczki tabasco
45 dag czarnej fasolki ugotowanej i osaczonej (45 dag już po ugotowaniu)
1 szklanka ugotowanego ryżu
3 nieduże pomidory obrane ze skorki i posiekane w kostkę
1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
0,5 zielonej papryki pokrojonej w kostkę
0,5 małej czerwonej cebulki pokrojonej w kostkę
garstka posiekanego szczypiorku
1 łodyga selera pokrojona drobno

Przygotowanie:

Sok z pomarańczy i cytryn mieszasz z oliwą, solą, kminkiem i tabasco, dodajesz do reszty składników, delikatnie łączysz i wstawiasz na godzinę do lodówki. I już :-)
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-11-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Herbatka z gr.dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pikantne paluszki z kaszy/ryżu z warzywami (bez ograniczeń)
Czarna fasola w aromatycznym sosie w stylu indyjskim (wegańska)
Sałatka z czarnej fasoli i białego makaronu z czarnuszką (wegańska)
Sałatka z czarnej fasolki, kiełków słonecznika i brokułów (wegańska)
Ryż z pikantnym sosem pomidorowym i cukinią (wegańska)
Sałatka z ryżu i warzyw konserwowych (ovo-wege)
Czarna fasolka po kubańsku (wegańska)
Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege)
Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska)
Czarna fasola w kokosowym curry (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas