7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

5 łyżek nasion kolendry
3 łyżki nasion kuminu :-)
2,5 łyżki nasion pieprzu ziarnistego
2,5 łyżki nasion czarnego kardamonu
1,5 łyżki nasion zielonego kardamonu
5 cm kory cynamonowca
4-5 goździków
1/3 gałki muszkatołowej

Przygotowanie:

Na lekko rozgrzaną patelnię wsypać kolendrę i kumin. Mieszając podgrzać aż zacznie się wydobywać wspaniały aromat. Uwaga - łatwo jest je przypalić.

Nasiona wysypać na talerz, poczekać aż ostygną. Przesypać do młynka do kawy (ja używam elektrycznego), włożyć wszystkie składniki i zmielić. Jeśli trzeba, to mielenie rozłożyć na kilka etapów.

Wskazówki i uwagi:

Przechowywać w szczelnym słoiku.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-11-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, iza
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupka krem z kukurydzy ze śmietaną i garam masala (lakto-wege)
Garam masala - "gorąca mieszanka" przypraw (wegańska)
Kotleciki z soczewicy z garam masalą (ovo-wege)
Chana masala (z ciecierzycy i ziemniaków) (wegańska)
Groch w sosie masala (bynajmniej nie sound system;) (wegańska)
Chai Masala - indyjski przepis na rozgrzewającą herbatę (wegańska)
Indyjska mieszanka przypraw (masala) prażona na ghee/maśle (lakto-wege)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas